Avelsmål

 

Mitt mål är en kennel med liten uppfödning och gott om tid för både valpar och valpköpare. För mig är A och O psykiskt och fysiskt sunda hundar. Jag eftersträvar sociala och lättlärda hundar, med mycket arbetsvilja, och som fungerar såväl i hemmet, på tävlingsbanan och bland djuren i hagen.

Jag anser att det är viktigt att aussien bevaras som den arbetande ras den är och att den även i fortsättningen kan fungera som vallhund.

Reserverade och hundar med allt för mycket vaktinstinkt är besvärliga att äga och hantera, och jag försöker i möjligaste mån använda så sociala hundar som möjligt i aveln.

MH är ett viktigt instrument för aveln, men ska ses som helhet för hela kullen och inte för en enstaka individ. Även Hd/Ad/ögon-statusen är viktig för kullen som helhet.

Den IDEALA hunden existerar aldrig, men i aveln vill jag bara använda de hundar som kommer så nära min personliga bild av den ideala, arbetande hunden. Efter 27 år med bruks- och vallhundar, vet jag vilka egenskaper hos hunden som jag tycker är viktiga.