Blue Wingfire´s Ice Babe

 


iceskog

Ice är alltid sugen på arbete, vid vilken tidpunkt och i vilket väder som helst. Hon är lättlärd och lydig, utan att vara förarvek. Älskar att springa och busa ute, men inne är hon lugn. Hon vaktar med grova skall om det kommer in någon på gården, men så fort någon i familjen godkänt besöket är hon mycket social. Hon kan mycket väl försöka lägga sig i knäet på den besökande, speciellt om det kanske vankas fika. Det kan ju vara en givmild gäst….

Hon är tämligen okänslig, vilket är bra vid arbetet. Hon tappar inte modet även om hon får en smäll av en grinig tacka. Å andra sidan bryr hon sig inte alltid så mycket om tillsägelser heller; hon är t. ex. en notorisk mattjuv och trots att jag otaliga gånger kommit på henne och gett henne bannor, har hon snart nosen i en gryta igen.

Vadå? Stulit? Jag?

I vallningsarbetet har hon en bra balans och ett bra förutseende. Hon har lätt för att variera trycket efter behov. Om det är nödvändigt kan hon nafsa i fårens nos, men biter annars sällan. ”Eye” kan hon visa vid enstaka tillfällen, men är i stort en kroppsvallare. Det är sällan problem vid arbete i fållan när det är trångt. Hämtningarna är fortfarande ett stort problem, då hon har svårt att hålla avståndet och gärna skär in. Men vi tränar på det!

Utöver vallning tränar vi viltspår. Hon har godkänt anlagstest i viltspår och vi tränar nu för öppen klass. Vi tränar även personspår.

På vintrarna drar hon gärna pulka. Jag har inga små barn längre, men i pulkan ryms ved, grillkorv och kaffetermos. Och finns det ingen snö, förvandlas hon ofta till klövjehund. Med vår, och sin, matsäck i väskorna.

icepulka

Jag har de sista åren totalt tappat intresset för tävlingar, vilket är synd för hennes formella meriter. Hon är utställd i unghundsklass med en 2:a, och har ett genomfört MH med godkänt skott (1).

Hon har Hd A, Ad ua och ögon ua dec 2007.

Ice`s mamma Korad SLCH SUCH Crofter Holding`s Blue Wing (Winga) hade Cert.p Ekl spår och vallade dessutom en del.

Pappa Honky Tonk Houston of Gearheart har flera duktiga vallhundar i sin amerikanska släkt, bl. a. pappa och morfar som båda är vallningschampions.

Ice kullsyskon med ägare har, till skillnad från Ice och jag, varit mycket energiska och framgångsrika på tävlingsbanan. LP 1 LP 11 BW:s Miss Flashdance är godkänd Ekl spår, Korad BW:s Queen of Lizards har 2 Cert i spår och har 1:a pris i Lydnadsklass 2. Lizzie ägnar sig även åt vallning. Korad BW:s Little Magica tävlar i lydnadsklass 3 och är uppflyttad Lkl spår. Alla syskon har godkänt skott (1) vid MH. Även mamma Wingas första kull har fått bra resultat på tävlingar.

 

Blue Wingfire´s Ice Babe

Ice stamtavla


Honky Tonk Houston of Gearhart


Hd:FCI: B1 B1

AD 0/0

WTCH Mistrettas Bandito Ballou RTDsc CD, DNA-VP

OFA Excellent

Mistrettas Shadow Hawk DNA-CP

OFA Excellent

Mistrettas Eagle song

WTCH Mistrettas Zagala Con Ojo Zaca

OFA Excellent

Mistrettas Mountain Flower DNA-CP

OFA Excellent

WTCH Mistrettas Painted Lizard RTDs, DNA-CP

OFA Excellent

Mistrettas Natushi Linn

Can-Am´s Calais Of Mistretta

OFA Excellent

WTCH Mistrettas Painted Lizard RTDs, DNA-CP

OFA Excellent

Mistrettas Rough Eagle OTDd, STDsc

OFA Good

Jamie´s Painted Lady

Mistrettas Calico Minx

OFA Excellent

CH Noah´s Raindancer ATDd, OTDsc

OFA Excellent

CH Mistrettas Gabriela Maja ATDd, STDsc

OFA Good

SLCH, SUCH, KORAD(certp. elitklass spår) Crofter Holding´s Blue Wing

FINCH, Dancing Skies Amigo

HD:ua

Leatherneck Apache Warrior

Bearfoots Cloak´n Dagger

Centurions Raspberry Swirl

Hodge´s Tena Rosey

Hodge´s Cimmeron Jumper

Boot Hill´s Cedar Cliff Bandit

FINCH Bluefire´s Ice Dancer DNA-CP

HD:ua, AD:ua

Bearjay´s Mickey

HD:ua

Gefion Blackfire

Wee Jenny Of Bearjay

Bluefire´s Little Fire Dancer

HD:ua

Gefion Firecrest of Bluefire

Gefion Dancing Bear of Bluefire